Toegankelijke informatie volgens Hans

"Voor mensen zonder een beperking maakt toegankelijkheid dingen makkelijk. Voor mensen met een beperking maakt het dingen mogelijk. Toegankelijkheid raakt dus iedereen: ouderen, kinderen, digibeten, slechtzienden, dyslectici, kleurblinden, hoogopgeleiden en laaggeletterden."


Mijn naam is Hans Beerens en ik ben werkzaam bij Dedicon. "Samen met mijn 135 collega's en 300 vrijwilligers maken wij informatie toegankelijk. Waarom? Omdat iedereen recht heeft op informatie."


Bekijk de video's op deze pagina en laat je inspireren!


Hartelijke groet,


Hans Beerens

Manager Toegankelijkheid

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Beroemde woorden van Johan Cruyff en prima van toepassing op het concept toegankelijke informatie. In onze visie maakt niemand informatie bewust toegankelijk. Het is vaak een kwestie van bewustwording. Mijn missie en die van Dedicon is om bewustwording te creëren en zo toegankelijke informatie een leidend principe te maken.”

Makkelijk én mogelijk

Wist u dat ondertiteling op tv bedacht is voor doven? En de balpen is bedacht voor linkshandigen? Wat ik wil zeggen is: uiteindelijk heeft iedereen baat bij toegankelijke oplossingen. Veel oplossingen die gemaakt zijn voor een kleine doelgroep hebben universeel effect. Zo werkt het ook met toegankelijkheid. Iedereen heeft er baat bij.

Burgemeester voor één dag

Als ik een dagje burgemeester was? Dan zou ik kijken of we ervoor kunnen zorgen dat toegankelijkheid geen sluitpost is, maar een inkoopwaarde kan worden. Het is prima te organiseren om toegankelijkheid al aan de voorkant van het proces mee te nemen. Dat scheelt ook tijd en geld: achteraf aanpassen is vaak duurder en lastiger.