Startpakket voor een inclusieve gemeente

Graag geven we gemeenten een vliegende start wanneer het aankomt op het onderwerp ‘toegankelijke informatie’. In ons STARTPAKKET zijn alle modules opgenomen om in korte tijd veel meters te maken. Uiteraard starten wij met een quickscan en brengen al uw informatiedragers in kaart. Tijdens trainingen gaan we dieper in op toegankelijkheid en bewustwording. Als kers op de taart ontvangt u een voelbaar ontruimingsplattegrond van uw gemeentekantoor of stadhuis. Met een paar eenvoudige stappen maakt u al snel een wereld van verschil.


Naast het startpakket bieden wij ook maatwerkoplossingen aan. Zo hebben wij al eerder verkiezingslijsten en stembiljetten in braille geproduceerd. Maar denk ook aan conversie van platte tekst naar toegankelijke informatie of grootletter producties voor slechtzienden. In onze studio's worden vele teksten ingesproken die worden toegepast op gemeentenwebsites.

Quickscan

Welke informatiedragers gebruikt u om burgers te informeren in en vanuit uw organisatie? Aan de hand van een quickscan brengen onze experts alle informatiedragers in kaart. Na de scan ontvangt u een adviesrapport met praktische oplossingen en verbeterpunten specifiek voor uw situatie.

Trainingen

Tijdens de training toegankelijke informatie gaan wij dieper in op regelgeving, richtlijnen, bewustwording en mogelijkheden om informatie digitaal toegankelijk te maken. Nederland telt 2,5 miljoen laaggeletterden. In de training toegankelijke taal gaan we aan de slag met materiaal van uw eigen gemeente. Na de training kunt u zelf starten met toegankelijk schrijven. In overleg stellen we een maatwerktraining voor uw specifieke situatie op.

Tactiele ontruimings-

plattegrond

Op basis van uw bestaande vluchtplan produceert Dedicon een voelbare ontruimingsplattegrond met alle elementen, symbolen en tekens. De plattegrond heeft een duurzame uitstraling en wordt vaak gebruikt bij de entree van gemeentekantoor of stadhuis. Laat uw bewoners, met en zonder visuele beperking, zien dat u werkt aan een inclusieve gemeente.