Restaurant en museumwinkel

Even bijkomen in het restaurant en de indrukken laten bezinken. Iets leuks uitzoeken in de winkel dat herinnert aan de bijzondere collectie. Een museumbezoek is meer dan de collectie en tentoonstellingen. Ook iemand die blind of slechtziend is, wil even rondneuzen en misschien iets kopen in de museumwinkel. Geef iemand die niet (goed) kan zien een indruk van de ruimte. Zo kan iedereen de ruimte beleven en het is handig te weten wat de looproute is. Wij inspireren u graag!

Routing

Afbeelding van een blindengeleidehond die naast zijn baasje staat, van wie je alleen de handen en het onderlichaam ziet. Ze staan buiten op een pad naast een grasveld.

Zorg voor een logische routing zonder obstakels.

Menukaart

Afbeelding van kleurrijke groenten en specerijen op een leisteen ondergrond

Met een menukaart in braille kan iemand die blind is rustig bekijken waar hij zin in heeft. Misschien wil de bezoeker liever geholpen worden bij zijn keuze. Vraag ernaar!

Een tafeltje vinden

Afbeelding van een vrouw aan een tafeltje met een theekopje in haar hand

Hoe vindt iemand die niet (goed) kan zien een vrij tafeltje? Bied uw hulp aan.

Leuk voor thuis

Afbeelding van een grijs boek met gele titel Mijn gezicht en een witte daisy cd

Het bezoek aan uw museum eindigt niet bij de uitgang. Bij een totaalbeleving hoort ook iets voor thuis. Een cd met beeldbeschrijving, een boek met voelbare tekeningen of een presentje? Wij geven u graag suggesties.