Bekijk het maar!

Niemand heeft weerstand tegen een museum waar iedereen welkom is. Logisch ook, zeker als je de reacties hoort:

Meer beleving

"Ik heb de rondleiding in Museum Boijmans van Beuningen getest die speciaal voor blinden en slechtzienden is ontwikkeld. Het verhaal over Dalí vond ik heel interessant doordat we er tactiele tekeningen bij kregen. Zo merkte ik voor het eerst de vorm van de schilderijen. Toen ik het bij elkaar zag dacht ik: het leek net alsof die vrouw op zijn schouder leunt. Zo beleefde ik het kunstwerk veel meer.”

Anne

Portretfoto Anne

Deskundig, eerlijk en betrokken

“Met hulp van Dedicon hebben wij een toegankelijk programma voor blinden en slechtzienden ontwikkeld. Dedicon staat voor deskundig en eerlijk advies, inzicht in de mogelijkheden, productie van tactiele tekeningen en betrokken bij het ontwikkelproces. Hierdoor konden wij weloverwogen beslissingen nemen over de opzet en inhoud van ons programma, om dit zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de doelgroep. Het inzicht dat we hiermee hebben gekregen, nemen we mee in de doorontwikkeling van het programma.”

Karen de Moor, educatie & publieksbegeleiding Museum Boijmans van Beuningen

Ontdek de schatten

“Musea zijn de schatkamers van kunst en cultuur. Het is zó belangrijk dat iedereen deze schatten op de een of andere manier kan beleven, het maakt je leven zoveel rijker. Toegankelijkheid biedt musea mogelijkheden de deuren ook op een waardevolle manier te openen voor mensen die niet meer kunnen terugvallen op hun zicht. Beleven, niet alleen bekijken!”

Frans Stoop, voorzitter Macula Vereniging

Portretfoto Frans Stoop